Ik doe het voor de inhoud

Henk van Rhijn

Projectleider Ruimtelijke Ordening

‘Ik merkte dat mijn functie bij een omgevingsdienst in Oost-Nederland inhoudelijk niet meer aansloot bij mijn wensen. Daarom ging ik op zoek naar een andere uitdaging, waarbij een aantal factoren zoals inhoud, mogelijkheden tot ontwikkeling, afwisseling en zekerheid van belang waren. Uiteindelijk koos ik voor Het Publieke Domein. Je krijgt meer inzicht in jezelf én de tijd en ruimte om een nieuwe passende baan te vinden.’

‘Toen ik werkzaam was bij een gemeente in het oosten van het land werd ik gevraagd om een functie te vervullen bij de nieuw op te richten regionale omgevingsdienst. Vanaf de oprichting van de organisatie werkte ik als leidinggevende en MT-lid. Na een paar mooie jaren voelde ik mij er niet meer op mijn plek: inhoudelijk sloot het niet meer bij mij aan. Toen alles organisatorisch eenmaal op orde was, miste ik energie en haalde ik te weinig voldoening uit mijn werk.’

Inhoudelijke stap
‘Ik ben me gaan oriënteren en Het Publieke Domein kwam voor mij het beste uit de bus. Ze gaven me veel ruimte, vertrouwen en zekerheid. Na een tijdje kwam mijn huidige functie als projectleider van het Actieplan Wonen bij de Provincie Gelderland op mijn pad. Een geweldige functie waarin ik mijn managementervaring combineer met mijn bouwkundige kennis. Ik zit nu helemaal op mijn plek. En dat gevoel is wederzijds want de organisatie heeft mijn aanstelling snel verlengd.’

Zekerheid en vertrouwen
‘Als leidinggevende vind ik de optimale “person/job-fit” enorm belangrijk en dat stimuleer ik ook bij mijn medewerkers. Zelf moest ik daar ook iets mee op dat moment. Daarom sprak Het Publieke Domein mij ook aan. Juist op de onzekerheid die bij een carrièreswitch komt kijken, speelde Het Publieke Domein goed in. Ze namen mijn arbeidsvoorwaarden over en ik kreeg direct een contract voor onbepaalde tijd. Daarnaast gaven ze me veel vertrouwen. Zo veel zelfs dat het me dat bijna argwanend maakte, maar ze hebben alles waargemaakt.’

Persoonlijke ontwikkeling en opleiding
‘Je krijgt bij Het Publieke Domein meer inzicht in jezelf. Ik begon met een traject gericht op duurzame inzetbaarheid. Maar je krijgt ook tijd en ruimte om een passende baan te vinden en om opleidingen te volgen. Ik heb een bouwkunde opleiding maar werk al jaren in managementfuncties en daar ligt ook mijn toekomst. Het Publieke Domein bood me de mogelijkheid een bacheloropleiding Management te doen. Tijdens die opleiding kreeg ik interesse in het docentschap. Ook daar heb ik een opleiding voor gevolgd. Deze opleidingen geven echt meerwaarde. In het voorjaar rond ik mijn bachelor af en wil ik als hybride docent een paar dagen per maand Management studenten begeleiden.’

Tijd en ruimte
Terugkijkend ben ik heel blij dat ik de stap heb genomen én met de ondersteuning van Het Publieke Domein. “Laat je niet belemmeren door onzekerheden”, geef ik dan ook graag mee aan anderen in vergelijkbare situaties.  Zorg dat je tijd en ruimte krijgt én neemt om je goed voor te bereiden. Maak vervolgens een stap die bij je persoonlijkheid en je persoonlijke omstandigheden past. En zoek een partij die onzekerheden wegneemt, dat heeft Het Publieke Domein bij mij heel goed gedaan.’

Deel deze ervaring:

Waarom flexibele ambtenaar worden?

Flexibele ambtenaar

We werken voor 239 verschillende opdrachtgevers. Dit geeft onze flexibele ambtenaren de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen en te werken aan diverse en boeiende opdrachten binnen verschillende overheidsinstanties.

Zekerheid

Onze flexibele ambtenaren hebben de zekerheid van een vast contract, een goed salaris en het pensioen bij ABP.

Verschillende opdrachten

Onze leertrajecten bieden flexibele ambtenaren de mogelijkheid om te verbreden, verdiepen en actueel te blijven.

Sluit ook aan als flexibele ambtenaar!