Ik doe het voor mijn balans

René Naaktgeboren

Controller

‘Na een loopbaan bij een Belastingsamenwerking in het zuiden van het land, maakte ik even een pas op de plaats. Wat wilde ik eigenlijk? Wat was mijn droom? Het Publieke Domein begeleidde mij succesvol in het vinden van balans en mijn zoektocht naar passend en duurzaam werk.’

‘Bij veranderingen in de zittende organisatie, vraag je jezelf niet altijd af of het jasje je nog past. Je gaat met de flow mee. Totdat je beseft dat het werk je geen energie meer geeft. Je gaat niet meer voor het beste resultaat, je kan jouw passie er niet meer in kwijt. Dat overkwam mij ook. Ik werkte als Controller bij de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB), werd daarna waarnemend directeur en vervolgens weer Controller. Een functie die op dat moment binnen die organisatie niet meer bij mij paste.’

Vind jouw match in je carrière
‘Door de begeleiding van Het Publieke Domein ben ik sinds 1 december begonnen met mijn nieuwe baan. Ik heb tijdens mijn zoektocht ontdekt dat de functie van Controller mij op het lijf geschreven is en dat ik er goed mijn ei in kwijt kan. Dus heb ik wederom werk als Controller gevonden en wederom bij een Belastingsamenwerking. Ik zit nu goed op mijn plek!’

Mentale en praktische begeleiding
‘In mijn zoektocht probeerde ik eerst op eigen kracht een positieve draai aan mijn loopbaan te geven. Toen dit na een aantal pogingen niet lukte, besloot ik het over een andere boeg te gooien. Ik kwam in contact met Het Publieke Domein. Zij begeleidden mij zowel op mentaal als praktisch vlak. Ik moest eerst het oude loslaten, voordat ik mijn blik op de toekomst kon richten. De energie die ik kreeg van de begeleiding van Het Publieke Domein heeft mij hier enorm bij geholpen. Hun toewijding, aandacht en expertise gaf mij zo’n boost en nieuwe inzichten, dat ik toch in een redelijk korte tijd weer nieuw werk vond. Zo heb ik geleerd hoe je uit een advertentie de werkelijke vraag van een organisatie kunt halen, zodat je hierop kunt inspelen en kunt laten zien hoe jouw kwaliteiten hierop aansluiten.’

Een schone lei, ongeacht je leeftijd
‘Toen ik 1 december begon met mijn huidige baan als Controller vond ik het nog even spannend hoe mijn nieuwe collega’s op mij zouden reageren. Ze zouden me als die waarnemend directeur kunnen zien, maar dat is niet zo. Het is een warm welkom. Het idee, dat je altijd – ook als zoals ik 53 bent – met een schone lei kunt beginnen, vind ik enorm verfrissend. Het heeft zeker zin om te blijven investeren in jezelf, ook als je wat ouder bent. Het Publieke Domein heeft mij dit laten inzien en me geholpen om weer balans in mijn loopbaan te vinden.’

Deel deze ervaring:

Waarom flexibele ambtenaar worden?

Flexibele ambtenaar

We werken voor 239 verschillende opdrachtgevers. Dit geeft onze flexibele ambtenaren de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen en te werken aan diverse en boeiende opdrachten binnen verschillende overheidsinstanties.

Zekerheid

Onze flexibele ambtenaren hebben de zekerheid van een vast contract, een goed salaris en het pensioen bij ABP.

Verschillende opdrachten

Onze leertrajecten bieden flexibele ambtenaren de mogelijkheid om te verbreden, verdiepen en actueel te blijven.

Sluit ook aan als flexibele ambtenaar!