Ik doe het voor mijn ontwikkeling

Nathalie van der Poel

Adviseur Sociaal Domein

‘Na ruim vijftien jaar in de wereld van zorg, welzijn en onderwijs en nog eens tien jaar bij gemeenten, stond ik voor mijn gevoel op een kruispunt. Lag mijn toekomst nog wel bij gemeenten of moest ik terug naar waar ik vandaan kwam? Ik dacht dat Het Publieke Domein mij weleens verder zou kunnen helpen met een volgende (inhoudelijke) stap en het terugvinden van mijn balans. En dat klopte. Het Publieke Domein is een mooi rustpunt om na te denken over: wat kan ik ook alweer en waar word ik blij van?’ 

‘Als coördinator bij een gemeente merkte ik dat ik geen energie meer kreeg van mijn werk. Door een logische opeenvolging van functies zat ik steeds meer aan de achterkant van complexe vraagstukken. Dat paste niet meer bij mij. Ik wilde juist in de preventie werken; aan de voorkant, samen met veel verschillende partners. Maar die mogelijkheden zag ik bij mijn werkgever niet.’

Waardering
‘Dus ik trok de stoute schoenen aan en besprak mijn twijfels met mijn werkgever. Ook zij zagen dat ik niet meer op mijn plek zat. Zelf kende ik Het Publieke Domein al, dus opperde ik dat dat misschien een oplossing was. Afscheid nemen is moeilijk, maar het is beter dan blijven aanmodderen. Dat vond mijn werkgever gelukkig ook. Ik kreeg de kans om met Het Publieke Domein een nieuwe stap te zetten. Ik vond het heel spannend om alles achter me te laten zonder te weten waar ik heen ging. Maar Het Publieke Domein voelde vanaf de eerste dag als een warm bad. Ik kreeg veel waardering voor mijn kennis en kunde, ook al wist ik zelf niet meer wat ik allemaal kon.’

Brede ontwikkeling en verschillende opdrachten
‘Samen met nog zeven anderen startte ik met het executive-traject. Als nieuwkomers bij Het Publieke Domein leerden we veel van elkaar. We hebben ook samen cursussen gevolgd, zoals jezelf leren pitchen – een heel goede oefening als je dat al jaren niet hebt hoeven doen. Daarnaast heb ik regelmatig contact met de manager aan wie ik gekoppeld ben. Ook als ik geen concrete vraag heb, kan ik altijd bellen om even te sparren. Sinds ik bij Het Publieke Domein ben, ontwikkel ik me breder. Nu pas merk ik dat ik daar veel behoefte aan had. Ik ben bijvoorbeeld een master gaan volgen – daar is ook alle ruimte voor. Daarnaast komt die brede ontwikkeling door alle verschillende opdrachten. Momenteel werk ik in de regio Rotterdam-Rijnmond aan een gezamenlijke opdracht voor jeugdhulp. Op deze manier aan preventie werken, is precies wat ik wil.

Zelfreflectie en groei
Ik zou anderen met twijfels aan hun gevoelens daarom ook aanraden om dit bespreekbaar te maken met je werkgever. Durf het te zeggen als je het gevoel hebt niet meer op je plek te zitten. Ik moest er ook enorm voor uit mijn comfortzone, maar het was wel wat ik nodig had. Het Publieke Domein gaf mij het rustpunt om na te denken over: wat kan ik ook alweer en waar word ik blij van? Nu weet ik weer waar ik energie van krijg.’

Deel deze ervaring:

Waarom flexibele ambtenaar worden?

Flexibele ambtenaar

We werken voor 239 verschillende opdrachtgevers. Dit geeft onze flexibele ambtenaren de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen en te werken aan diverse en boeiende opdrachten binnen verschillende overheidsinstanties.

Zekerheid

Onze flexibele ambtenaren hebben de zekerheid van een vast contract, een goed salaris en het pensioen bij ABP.

Verschillende opdrachten

Onze leertrajecten bieden flexibele ambtenaren de mogelijkheid om te verbreden, verdiepen en actueel te blijven.

Sluit ook aan als flexibele ambtenaar!