Adviseur Burgerzaken

HBO
Amstelveen
24
Publiekszaken

Over de opdracht

Voor een gemeente in Noord Holland zijn wij op zoek naar een Adviseur Burgerzaken.

De functie Adviseur Burgerzaken  maakt deel uit van het team Burgerzaken van de afdeling Publiekszaken van een tweetal gemeentes.

Je bent verantwoordelijk voor juridische en kwalitatieve ondersteuning van alle clusters Burgerzaken en fungeert als vraagbaak en ondersteunt bij het oplossen van vakinhoudelijke problemen voor (senior)consulenten en teamleider van het taakveld Burgerzaken. Daarnaast verricht je de meer complexe werkzaamheden binnen het team Burgerzaken zoals het maken van besluiten en voert  bezwaar en beroep procedures uit.

Je adviseert inzake juridische kwesties en vertegenwoordigt Burgerzaken bij hoorzittingen. Je houdt toezicht op relevante maatschappelijke ontwikkelingen en relevante ontwikkelingen in wet- en regelgeving, werkt deze uit en zet deze in de lijn.
Daarnaast behoren de volgende werkzaamheden bij deze tijdelijke opdracht:

– is vraagbaak voor de regionale vraagstukken 
– heeft regelmatig overleg met juridische zaken
– is betrokken bij het opzetten van samenwerkingsverbanden met derden
– maakt deel uit van het beveiligingsplan BRP
– handelt klachtenbrieven af i.s.m. klachtencoördinator
– bezoekt externe partners/werkgevers
– adviseert over gegevens verstrekking aan derden
– stelt brieven, adviezen en besluiten op voor college en raad
– voert werkzaamheden uit op het gebied van BRP specialisme 
– speelt een rol bij de uitvoering van Verkiezingen

Kandidaatomschrijving:
– HBO werk- en denkniveau
– goede netwerker
– goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
– ervaring in omgaan met klantenervaring met de werkzaamheden op het gebied van Burgerzaken
– ervaring met digitale systemen/applicaties en computers

Competenties:
– omgevingsbewust
– stressbestendig
– communicatief vaardig
– resultaatgericht
– netwerken

Het sollicitatieproces

Leuk dat je interesse hebt! Na jouw sollicitatie, zullen we binnen 3 werkdagen telefonisch contact opnemen voor een eerste kennismaking.

Tijdens deze eerste kennismaking verkennen we samen de vacature en de match met jouw achtergrond en ambities.

Nu dat we de potentiele match hebben verkend, duiken we samen de diepte in en nemen we echt de tijd om elkaar te leren kennen en de inhoudelijke match te maken.

Tijdens dit gesprek bespreken we ons arbeidsvoorwaardelijke bod en komen we tot een feitelijke arbeidsovereenkomst.

Voor je eerste werkdag ontvang je een duidelijke planning en zorgen we ervoor dat je effectief kunt starten aan je volgende ontwikkelfase bij Het Publieke Domein.

Nu je het onboardingsproces doorlopen hebt start je na de inventarisatie van jouw ambities, ervaring en expertise aan je eerste project bij een van onze opdrachtgevers binnen de publieke sector.

Heb je nog vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Het Publieke Domein plaatst flexibele ambtenaren op freelance- en detacheringsbasis binnen alle overheidssegmenten. Specifieke vakgebieden binnen onze expertise zijn Ruimtelijke Ordening, Sociaal Domein, Financiën en IT.

Als Zelfstandige Zonder Personeel of Freelance Interim Professional kun je door Het Publieke Domein bemiddeld worden, zodra je als ondernemer bij de Kamer van Koophandel geregistreerd bent. Wil je liever de zekerheid van een arbeidsovereenkomst én de voordelen van flexibel werken bij verschillende overheidsorganisaties? Dan is detachering de beste contractvorm.

Detachering via Het Publieke Domein biedt jou de mogelijkheid om vanuit de zekerheid van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, met behoud van het opgebouwde ABP-pensioen vanuit je vaste aanstelling bij Het Publieke Domein, te werken.

Het Publieke Domein hanteert de ‘Regeling Arbeidsvoorwaarden Het Publieke Domein’. Deze regeling is gelijkwaardig aan de Cao Gemeenten, inclusief IKB en ABP-pensioen. Dit maakt ons uniek in vergelijking met traditionele detacheringsbureaus die veelal de ABU, NBBU of eigen regeling volgen, wat leidt tot een pensioenbreuk en verlies van IKB.

Het Publieke Domein hanteert de ABP-pensioenregeling. Dit voorkomt dat je als ambtenaar een pensioenbreuk maakt bij een overstap naar ons als werkgever. Zo garanderen we je een goede transitie naar flexibel werken met de zekerheid van je vertrouwde pensioenregeling (en IKB).

Jazeker! Stuur je cv en begeleidende brief naar sollicitaties@hetpubliekedomein.nl en je wordt binnen 2 werkdagen gebeld door één van onze recruiters.

Via deze link kun je de contactgegevens van onze recruiters vinden en als je dat prettig vindt, direct communiceren via onze chat. We helpen je graag verder!

Solliciteer direct voor

Adviseur Burgerzaken