Bijzondere Projecten – Senior uitvoeringsstrateeg Energie

HBO
regio Amstelveen
36
Ruimtelijk Domein

Over de opdracht

Opdrachtomschrijving
Het programma Energie voor de Stad is verantwoordelijk voor het realiseren van de uitvoering van de  energietransitie. Het programma wordt uitgevoerd door de Uitvoeringsorganisatie Infra en Energie van de gemeente, in opdracht van de stedelijke directeur Ruimte en Economie.
 
De energieopgave is een complexe opgave vol maatschappelijke, technische, juridische, organisatorische, financiële en andere onzekerheden. De sr uitvoeringsstrateeg is onderdeel van het team uitvoeringsstrategie en collegiale klankborden en iteratie is onderdeel van het dagelijkse werk. De sr uitvoeringsstrateeg werkt in opdracht van de teamleider uitvoeringsstrategie. Maandelijks vind een opdrachtgeversoverleg plaats.
 
Resultaten:
 • het inrichten en implementeren van de sturing op de warmtetransitie.
 • het inrichten en implementeren van het onlangs gelanceerde regie- en uitvoeringsprogramma Energie voor de Stad.
 • geeft samen met de teamleider vorm aan de ontwikkelen van dit team in opbouw, waaronder het overdragen van aanpakken en werkmethodes aan andere uitvoeringsstrategen.
 • In alle werkzaamheden zal de sr uitvoeringsstrateeg nauw samen werken met en sturing geven aan collega’s binnen het programma, met/aan gemeentelijke collega’s en met/aan externen (projectleiders). Het werk bestaat uit aspecten als strategische advisering, consortiaontwikkeling, netwerkontwikkeling, projectmanagement en leiding geven aan projectteams.
Eisen:
 • De aangeboden kandidaat heeft een wo opleiding in de richting bestuurskunde of bedrijfseconomie.
 • Geef in maximaal 1 A4 aan waarom uw kandidaat de meest geschikte is voor deze opdracht.
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 12 jaar ervaring in strategische advisering met complexe multidisciplinaire opgaves.
 • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring met bedrijfskundig organisatieadvies.
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 10 jaar ervaring in de publieke sector en/of ervaring bij een strategisch consultancy bureau.
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 tot 7 jaar ervaring met het adviseren op directie/bestuurlijk niveau.
 • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbaar meerdere opdrachtgevers in de Amsterdamse context zoals vervoersregio, AEB, Havenbedrijf, Waternet.
 • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het opzetten en begeleiden van strategische resultaatgerichte samenwerkingsverbanden.
Wensen:
 • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met doorgronden van complexe vraagstukken. Je ziet trends en kunt innovatieve oplossingen bedenken voor uitdagingen.
 • De aangeboden kandidaat heeft het vermogen om snel een relevant netwerk op te bouwen en te kunnen onderhouden, zowel binnen als buiten de gemeentelijke organisatie.
 

Het sollicitatieproces

Leuk dat je interesse hebt! Na jouw sollicitatie, zullen we binnen 3 werkdagen telefonisch contact opnemen voor een eerste kennismaking.

Tijdens deze eerste kennismaking verkennen we samen de vacature en de match met jouw achtergrond en ambities.

Nu dat we de potentiele match hebben verkend, duiken we samen de diepte in en nemen we echt de tijd om elkaar te leren kennen en de inhoudelijke match te maken.

Tijdens dit gesprek bespreken we ons arbeidsvoorwaardelijke bod en komen we tot een feitelijke arbeidsovereenkomst.

Voor je eerste werkdag ontvang je een duidelijke planning en zorgen we ervoor dat je effectief kunt starten aan je volgende ontwikkelfase bij Het Publieke Domein.

Nu je het onboardingsproces doorlopen hebt start je na de inventarisatie van jouw ambities, ervaring en expertise aan je eerste project bij een van onze opdrachtgevers binnen de publieke sector.

Heb je nog vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Het Publieke Domein plaatst flexibele ambtenaren op freelance- en detacheringsbasis binnen alle overheidssegmenten. Specifieke vakgebieden binnen onze expertise zijn Ruimtelijke Ordening, Sociaal Domein, Financiën en IT.

Als Zelfstandige Zonder Personeel of Freelance Interim Professional kun je door Het Publieke Domein bemiddeld worden, zodra je als ondernemer bij de Kamer van Koophandel geregistreerd bent. Wil je liever de zekerheid van een arbeidsovereenkomst én de voordelen van flexibel werken bij verschillende overheidsorganisaties? Dan is detachering de beste contractvorm.

Detachering via Het Publieke Domein biedt jou de mogelijkheid om vanuit de zekerheid van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, met behoud van het opgebouwde ABP-pensioen vanuit je vaste aanstelling bij Het Publieke Domein, te werken.

Het Publieke Domein hanteert de ‘Regeling Arbeidsvoorwaarden Het Publieke Domein’. Deze regeling is gelijkwaardig aan de Cao Gemeenten, inclusief IKB en ABP-pensioen. Dit maakt ons uniek in vergelijking met traditionele detacheringsbureaus die veelal de ABU, NBBU of eigen regeling volgen, wat leidt tot een pensioenbreuk en verlies van IKB.

Het Publieke Domein hanteert de ABP-pensioenregeling. Dit voorkomt dat je als ambtenaar een pensioenbreuk maakt bij een overstap naar ons als werkgever. Zo garanderen we je een goede transitie naar flexibel werken met de zekerheid van je vertrouwde pensioenregeling (en IKB).

Jazeker! Stuur je cv en begeleidende brief naar sollicitaties@hetpubliekedomein.nl en je wordt binnen 2 werkdagen gebeld door één van onze recruiters.

Via deze link kun je de contactgegevens van onze recruiters vinden en als je dat prettig vindt, direct communiceren via onze chat. We helpen je graag verder!

Solliciteer direct voor

Bijzondere Projecten – Senior uitvoeringsstrateeg Energie