Content Strateeg

HBO
Nederland
32
Communicatie

Over de opdracht

Voor een uitvoeringsinstantie in de provincie Utrecht zijn wij op zoek naar een content strateeg.

Opdrachtomschrijving
– Je adviseert over de mogelijkheden om het contentaanbod beter af te stemmen op de wensen van zowel ondernemers als partners;
– Je komt met vernieuwende ideeën, oplossingen en concepten en werkt deze uit tot concrete voorstellen;
– Je stuurt op en neemt verantwoordelijkheid voor de realisatie van de projectdoelstellingen;
– Je plant, organiseert en coördineert de uitvoering van verschillende contentprojecten;
– Je bewaakt de balans tussen de wensen en behoeften van de ondernemers en de belangen van de betrokken partnerorganisaties. Je kent de belangen van de verschillende partijen en speelt daarop in;
– Je onderhoudt nauw contact met UX-ers en het development team om ideeën die ontstaan om ons contentaanbod te verbeteren, ook daadwerkelijk technisch mogelijk te maken.
De vraagstukken die je krijgt zijn zeer diepgaand binnen het vakgebied content en strategie en vragen om een integrale benadering met andere vakgebieden, zoals het opstellen en realiseren van een projectplan. Ze vragen om het afwegen van zelf bedachte oplossingsalternatieven. De werkzaamheden worden verricht binnen globale kaders, zoals jaarplannen en beleidsvoornemens. De contacten kenmerken zich door het afstemmen met en beïnvloeden op tactisch en strategisch niveau. Daarbij is sprake van veel en diverse partijen binnen en buiten de organisatie met verschillende belangen en benaderingswijzen. De werkzaamheden hebben betrekking op het aansturen en realiseren van zeer complexe contentprojecten (veel en zeer diverse stakeholders, bedrijfskritisch c.q. organisatiebrede impact, veel verschillende disciplines);
– Draagvlak creëren voor vernieuwende ideeën gaat je goed af. Je voelt je comfortabel in een complexe organisatie van professionals.
– Je kunt goed plannen en organiseren, kunt overzicht bewaren, hebt sterk analytisch vermogen, bent kwaliteits- en doelgericht, sensitief voor organisatiestructuren en hebt creatief denk- en oplossingsvermogen.

Eisen
– Minimaal een afgeronde hbo opleiding op het gebied van Communicatie of Journalistiek;
– Je beschikt over sterke taalvaardigheden en schrijft helder en overtuigend op B1 niveau;
– Je hebt actuele (in de afgelopen 7 jaar) en minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als contentstrateeg;
– Je hebt actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met eindredactie en beeldredactie;
– Je hebt actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met het schakelen tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau;
– Je hebt actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met agile werken en werken in JIRA;
– Je hebt actuele (in de afgelopen 7 jaar) en minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het werken in een CMS, bij voorkeur Bloomreach;
– Je hebt actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met het integreren van AI in jouw werkwijze en die van het redactieteam;
 

Het sollicitatieproces

Leuk dat je interesse hebt! Na jouw sollicitatie, zullen we binnen 3 werkdagen telefonisch contact opnemen voor een eerste kennismaking.

Tijdens deze eerste kennismaking verkennen we samen de vacature en de match met jouw achtergrond en ambities.

Nu dat we de potentiele match hebben verkend, duiken we samen de diepte in en nemen we echt de tijd om elkaar te leren kennen en de inhoudelijke match te maken.

Tijdens dit gesprek bespreken we ons arbeidsvoorwaardelijke bod en komen we tot een feitelijke arbeidsovereenkomst.

Voor je eerste werkdag ontvang je een duidelijke planning en zorgen we ervoor dat je effectief kunt starten aan je volgende ontwikkelfase bij Het Publieke Domein.

Nu je het onboardingsproces doorlopen hebt start je na de inventarisatie van jouw ambities, ervaring en expertise aan je eerste project bij een van onze opdrachtgevers binnen de publieke sector.

Heb je nog vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Het Publieke Domein plaatst flexibele ambtenaren op freelance- en detacheringsbasis binnen alle overheidssegmenten. Specifieke vakgebieden binnen onze expertise zijn Ruimtelijke Ordening, Sociaal Domein, Financiën en IT.

Als Zelfstandige Zonder Personeel of Freelance Interim Professional kun je door Het Publieke Domein bemiddeld worden, zodra je als ondernemer bij de Kamer van Koophandel geregistreerd bent. Wil je liever de zekerheid van een arbeidsovereenkomst én de voordelen van flexibel werken bij verschillende overheidsorganisaties? Dan is detachering de beste contractvorm.

Detachering via Het Publieke Domein biedt jou de mogelijkheid om vanuit de zekerheid van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, met behoud van het opgebouwde ABP-pensioen vanuit je vaste aanstelling bij Het Publieke Domein, te werken.

Het Publieke Domein hanteert de ‘Regeling Arbeidsvoorwaarden Het Publieke Domein’. Deze regeling is gelijkwaardig aan de Cao Gemeenten, inclusief IKB en ABP-pensioen. Dit maakt ons uniek in vergelijking met traditionele detacheringsbureaus die veelal de ABU, NBBU of eigen regeling volgen, wat leidt tot een pensioenbreuk en verlies van IKB.

Het Publieke Domein hanteert de ABP-pensioenregeling. Dit voorkomt dat je als ambtenaar een pensioenbreuk maakt bij een overstap naar ons als werkgever. Zo garanderen we je een goede transitie naar flexibel werken met de zekerheid van je vertrouwde pensioenregeling (en IKB).

Jazeker! Stuur je cv en begeleidende brief naar sollicitaties@hetpubliekedomein.nl en je wordt binnen 2 werkdagen gebeld door één van onze recruiters.

Via deze link kun je de contactgegevens van onze recruiters vinden en als je dat prettig vindt, direct communiceren via onze chat. We helpen je graag verder!

Solliciteer direct voor

Content Strateeg