Kwartiermaker ontzorgingsprogramma MKB

HBO
Zwolle
12
Ruimtelijk Domein

Over de opdracht

Organisatie
Om de klimaatdoelstellingen te halen stellen Europese en Nederlandse beleidskaders steeds strengere eisen aan energie- en gebouwprestaties. Veel mkb’ers missen de kennis en capaciteit om hierop in te spelen en hun bedrijfsproces en bedrijfspand te verduurzamen. Met het Ontzorgingsprogramma Verduurzaming MKB bieden het ministerie van BZK en EZK de mogelijkheid aan mkb’ers met maximaal 50 fte om hier snel mee aan de slag te gaan. Landelijk is er tot 1 mei 2027 ruim 23 miljoen euro beschikbaar voor een ontzorgingsprogramma voor mkb’ers. Iedere provincie biedt een eigen ontzorgingsprogramma aan. De provincie Overijssel kan ruim 400 ondernemers ondersteunen. Daarnaast is landelijk ruim 22 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de verduurzaming van bedrijventerreinen.  
 
Project
Informatie via link: Ontzorgingsprogramma MKB | Nieuwe Energie Overijssel
 
Voor de uitvoering van het Ontzorgingsprogramma zoeken wij een kwartiermaker die tijdelijk de rol van projectleider/kwartiermaker wil uitvoeren voor onderdeel MKB. 
 
Je komt te werken in de structuur van de programmaorganisatie – die naar verwachting tweewekelijks (deels digitaal) bijeenkomt – maar grotendeels zelfstandig voor individuele mkb-ers werkt. 
 
Opdracht omschrijving
De aanvraag van de SPUK middelen is reeds gedaan. Dit geldt ook voor het vormgeven van het ontzorgingsprogramma MKB (in schets). Het is nu aan jou om de eerste fase van het project te realiseren; dat wil zeggen als kwartiermaker de daadwerkelijke eerste bedrijven aantrekken/koppelen, het team van ingehuurde duurzaamheidsadviseurs aanjagen en het onderhouden van relaties met het relevante netwerk van gemeenten, brancheorganisaties, vno ncw, regio deals, mkb vertegenwoordiging en de middenstructuur (kennispoort, novel-t, ondernemershuis Deventer) in Overijssel.
 
Verantwoordelijkheden / Resultaten
De Kwartiermaker ontzorgingsprogramma MKB is  verantwoordelijk voor
 • Realiseren van de eerste opstart en koppeling van bedrijven
 • Verdelen van werkzaamheden
 • Teambijeenkomsten leiden
 • Rapporteren richting RVO/BZK (indien in de startfase noodzakelijk)
 • Netwerk opzetten / uitbreiden / onderhouden 
 • Monitoring ontwikkelen voor de doelstellingen en financiën (indien in de startfase noodzakelijk)
Eisen:
 • De kandidaat beschikt aantoonbaar over tenminste een afgeronde hbo opleiding op het gebied van projectmanagement, bedrijfskunde of vergelijkbaar.
 • De kandidaat beschikt aantoonbaar over minimaal 6 jaar werkervaring als projectleider of kwartiermaker in de periode 2017-heden
 • De kandidaat beschikt aantoonbaar over (werk)ervaring met en of voor mkb-ers en in de duurzaamheidssector
Wensen:
 • De kandidaat heeft kennis van/ervaring met het werken met de doelgroep (MKB), in de rol van manager/ projectleider of vergelijkbaar, danwel een ontzorgingsprogramma met een andere doelgroep, binnen een overheidsorganisatie.
 •  MOTIVATIE (optioneel) 
 • Beschrijf in de toelichting beknopt waarom u deze opdracht graag wilt doen en welke aspecten deze opdracht aantrekkelijk voor u maken. 
 • ERVARING (optioneel) 
 • Beschrijf in de toelichting beknopt 2 opdrachten die u eerder heeft uitgevoerd die vergelijkbaar zijn met deze opdracht. Beschrijf per genoemde opdracht op welke manier deze vergelijkbaar is met onze opdracht, uw verantwoordelijkheden, het door u behaalde resultaat en de door u verrichte werkzaamheden.
 

Het sollicitatieproces

Leuk dat je interesse hebt! Na jouw sollicitatie, zullen we binnen 3 werkdagen telefonisch contact opnemen voor een eerste kennismaking.

Tijdens deze eerste kennismaking verkennen we samen de vacature en de match met jouw achtergrond en ambities.

Nu dat we de potentiele match hebben verkend, duiken we samen de diepte in en nemen we echt de tijd om elkaar te leren kennen en de inhoudelijke match te maken.

Tijdens dit gesprek bespreken we ons arbeidsvoorwaardelijke bod en komen we tot een feitelijke arbeidsovereenkomst.

Voor je eerste werkdag ontvang je een duidelijke planning en zorgen we ervoor dat je effectief kunt starten aan je volgende ontwikkelfase bij Het Publieke Domein.

Nu je het onboardingsproces doorlopen hebt start je na de inventarisatie van jouw ambities, ervaring en expertise aan je eerste project bij een van onze opdrachtgevers binnen de publieke sector.

Heb je nog vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Het Publieke Domein plaatst flexibele ambtenaren op freelance- en detacheringsbasis binnen alle overheidssegmenten. Specifieke vakgebieden binnen onze expertise zijn Ruimtelijke Ordening, Sociaal Domein, Financiën en IT.

Als Zelfstandige Zonder Personeel of Freelance Interim Professional kun je door Het Publieke Domein bemiddeld worden, zodra je als ondernemer bij de Kamer van Koophandel geregistreerd bent. Wil je liever de zekerheid van een arbeidsovereenkomst én de voordelen van flexibel werken bij verschillende overheidsorganisaties? Dan is detachering de beste contractvorm.

Detachering via Het Publieke Domein biedt jou de mogelijkheid om vanuit de zekerheid van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, met behoud van het opgebouwde ABP-pensioen vanuit je vaste aanstelling bij Het Publieke Domein, te werken.

Het Publieke Domein hanteert de ‘Regeling Arbeidsvoorwaarden Het Publieke Domein’. Deze regeling is gelijkwaardig aan de Cao Gemeenten, inclusief IKB en ABP-pensioen. Dit maakt ons uniek in vergelijking met traditionele detacheringsbureaus die veelal de ABU, NBBU of eigen regeling volgen, wat leidt tot een pensioenbreuk en verlies van IKB.

Het Publieke Domein hanteert de ABP-pensioenregeling. Dit voorkomt dat je als ambtenaar een pensioenbreuk maakt bij een overstap naar ons als werkgever. Zo garanderen we je een goede transitie naar flexibel werken met de zekerheid van je vertrouwde pensioenregeling (en IKB).

Jazeker! Stuur je cv en begeleidende brief naar sollicitaties@hetpubliekedomein.nl en je wordt binnen 2 werkdagen gebeld door één van onze recruiters.

Via deze link kun je de contactgegevens van onze recruiters vinden en als je dat prettig vindt, direct communiceren via onze chat. We helpen je graag verder!

Solliciteer direct voor

Kwartiermaker ontzorgingsprogramma MKB