Medewerker Woo

HBO
Purmerend
24
Juridische Zaken

Over de opdracht

Voor een gemeente in de provincie Noord Holland zijn wij op zoek naar een Woo medewerker.

Je komt terecht in het cluster Woo binnen team Juridische Zaken (met twee Woo-adviseurs en een Woo-ondersteuner)

Opdrachtomschrijving
Bij deze gemeente hechten we veel waarde aan het contact met inwoners. We gaan het gesprek aan om de vraag achter de vraag te achterhalen zodat de daadwerkelijk gezochte informatie de juiste plek bereikt.

Als Woo medewerker behandel je, juridische achtergrond, Woo-verzoeken. Je kwalificeert binnengekomen Woo-verzoeken, vertaalt deze naar een uitvraag om documenten in de organisatie, beoordeelt de documenten op de aanwezigheid van weigeringsgronden en neemt de gemaakte overwegingen op in een duidelijk besluit. Waar nodig stem je af met een van de Woo-adviseurs.  Als onderdeel van team Juridische zaken, lever je jou bijdrage aan het team en werk je mee aan de taken en overleggen die tot het Woo-cluster behoren.

Je bent een doorpakker, verbinder en hebt een sterk gevoel voor politieke sensitiviteit. Je weet gemakkelijk je weg te vinden in een nieuwe organisatie en bent niet bang om op verschillende mensen (inwoners, collega’s uit het team, collega’s van de vak afdeling of de MT’s/directie) af te stappen. Je stemt je communicatie af op je gesprekspartner en weet altijd de juiste mensen te betrekken.

Eisen
– Een aantoonbare afgeronde juridische opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
– Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het behandelen van Woo-verzoeken (of de voormalige Wob-verzoeken);
– Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar binnen een overheidsorganisatie;
– Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar op het gebied van Woo binnen een gemeentelijke organisatie van min. 60.000 inwoners;
– Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het toelichten van bestreden besluiten in bezwaarschriftenprocedures.

Competenties
– Analytisch;
– Nauwkeurig;
– Sociaal vaardig;
– Zelfstandig;
– Flexibel;
– Verantwoordelijk.

Het sollicitatieproces

Leuk dat je interesse hebt! Na jouw sollicitatie, zullen we binnen 3 werkdagen telefonisch contact opnemen voor een eerste kennismaking.

Tijdens deze eerste kennismaking verkennen we samen de vacature en de match met jouw achtergrond en ambities.

Nu dat we de potentiele match hebben verkend, duiken we samen de diepte in en nemen we echt de tijd om elkaar te leren kennen en de inhoudelijke match te maken.

Tijdens dit gesprek bespreken we ons arbeidsvoorwaardelijke bod en komen we tot een feitelijke arbeidsovereenkomst.

Voor je eerste werkdag ontvang je een duidelijke planning en zorgen we ervoor dat je effectief kunt starten aan je volgende ontwikkelfase bij Het Publieke Domein.

Nu je het onboardingsproces doorlopen hebt start je na de inventarisatie van jouw ambities, ervaring en expertise aan je eerste project bij een van onze opdrachtgevers binnen de publieke sector.

Heb je nog vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Het Publieke Domein plaatst flexibele ambtenaren op freelance- en detacheringsbasis binnen alle overheidssegmenten. Specifieke vakgebieden binnen onze expertise zijn Ruimtelijke Ordening, Sociaal Domein, Financiën en IT.

Als Zelfstandige Zonder Personeel of Freelance Interim Professional kun je door Het Publieke Domein bemiddeld worden, zodra je als ondernemer bij de Kamer van Koophandel geregistreerd bent. Wil je liever de zekerheid van een arbeidsovereenkomst én de voordelen van flexibel werken bij verschillende overheidsorganisaties? Dan is detachering de beste contractvorm.

Detachering via Het Publieke Domein biedt jou de mogelijkheid om vanuit de zekerheid van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, met behoud van het opgebouwde ABP-pensioen vanuit je vaste aanstelling bij Het Publieke Domein, te werken.

Het Publieke Domein hanteert de ‘Regeling Arbeidsvoorwaarden Het Publieke Domein’. Deze regeling is gelijkwaardig aan de Cao Gemeenten, inclusief IKB en ABP-pensioen. Dit maakt ons uniek in vergelijking met traditionele detacheringsbureaus die veelal de ABU, NBBU of eigen regeling volgen, wat leidt tot een pensioenbreuk en verlies van IKB.

Het Publieke Domein hanteert de ABP-pensioenregeling. Dit voorkomt dat je als ambtenaar een pensioenbreuk maakt bij een overstap naar ons als werkgever. Zo garanderen we je een goede transitie naar flexibel werken met de zekerheid van je vertrouwde pensioenregeling (en IKB).

Jazeker! Stuur je cv en begeleidende brief naar sollicitaties@hetpubliekedomein.nl en je wordt binnen 2 werkdagen gebeld door één van onze recruiters.

Via deze link kun je de contactgegevens van onze recruiters vinden en als je dat prettig vindt, direct communiceren via onze chat. We helpen je graag verder!

Solliciteer direct voor

Medewerker Woo