Projectleider locatie- en gebiedsontwikkeling

HBO
Regio Leiden
16
Ruimtelijk Domein

Over de opdracht

Opdracht:
Een van onze projecten richt zich op het terrein in bedrijvengebied. Betreft een locatiestudie/ tender. Voor een vrijgekomen perceel op een zichtlocatie in bedrijvengebied wil de gemeente twee opties te onderzoeken. De eerste optie is verplaatsing van locatie van de brandweerkazerne. Onderzoek dient uit te wijzen of deze locatie geschikt is en wat ruwweg de financiële consequenties zijn. De tweede optie is het tenderen van de grond (gemeentelijk eigendom), waarbij het bepalen van de toegelaten bestemming/functie het belangrijkste puzzelelement is, gelet op onder andere draagvlak in het bedrijvengebied. De opdracht eindigt met het nemen van een besluit door het college over deze twee opties in het vierde kwartaal. Mogelijk is inzet op de vervolgfase aan de orde. 

Een ander belangrijk project is de: Gronduitgifte.
Deze opdracht bestaat uit gronduitgifte aan een tuinbouwbedrijf (veredeling snijbloemen) Het bedrijf dient over enkele jaren te verhuizen vanwege woningbouw. Met het bedrijf wordt een intentieovereenkomst gesloten over de verplaatsing. Het uit te geven perceel bevindt zich in een projectgebied waarvoor nog een traject van visievorming en aanpassing omgevingsplan zal plaatsvinden. De uitdaging is om in contact met dit planproces (eventueel vooruitlopend) de gronduitgifte te doen plaatsvinden. De juridische gronduitgifte dient voorjaar 2025 plaats te vinden. In principe eindigt dan de opdracht.

Als projecteider ben jij verantwoordelijk voor het realiseren van de projectdoelstellingen; van planvorming tot aan overdracht naar de beheerorganisatie binnen de gestelde kaders (geld, risico's, organisatie, tijd, informatie, communicatie en kwaliteit). De projectleider is de linking pin tussen opdrachtgever/gebiedsmanager en (project) organisatie en is in staat alle belangen te overzien en te wegen.  

Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden van verschillende gebiedsontwikkelingen en initiatieven. Je bent een stevige projectleider met inhoudelijke ervaring en goede onderhandelingsvaardigheden. Ook ben je sparringpartner voor de ambtelijke opdrachtgever/gebiedsmanager en bestuurlijke opdrachtgever.

 

Verder bestaan je werkzaamheden uit: 

 • Realisering van (complexe) vastgoeddeals. Dit in de driehoek van Bestuurlijk Opdrachtgever, Ambtelijk Opdrachtgever en Projectleider. 

 • Afstemming met de opdrachtgever over de opzet, inhoud en besluitvorming van projecten, inclusief rapportages over GROTIK-aspecten. 

 • Opstellen en afhandeling van bestuurlijke beslisdocumenten. Het college en raad informeer je over de voortgang. 

 • Inhoudelijk/functioneel leidinggeven aan een integraal projectteam. 

 • Onderhandeling met marktpartijen, overlegt met inwoners en stakeholders, juridische procedures uitvoeren en zorgen dat overeenkomsten worden gesloten. 

  Eisen:
  – Afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau
  – U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe.

  Wensen:
  – 
  Afgeronde opleiding op minimaal wo-niveau.
  – Afgeronde opleiding in de richting van planologie, ruimtelijk ordening, vastgoed, gebiedsontwikkeling of vergelijkbaar.
  – Aantoonbare ervaring als projectleider of projectmanager in projecten op het snijvlak van ruimtelijke ontwikkeling en vastgoed voor of bij een gemeente met een minimale duur van 5 jaar in de afgelopen 7 jaar.
  – Aantoonbare werkervaring in alle fasen van gebiedsontwikkeling van initiatief tot realisatie, benoem waar dit is opgedaan.

Het sollicitatieproces

Leuk dat je interesse hebt! Na jouw sollicitatie, zullen we binnen 3 werkdagen telefonisch contact opnemen voor een eerste kennismaking.

Tijdens deze eerste kennismaking verkennen we samen de vacature en de match met jouw achtergrond en ambities.

Nu dat we de potentiele match hebben verkend, duiken we samen de diepte in en nemen we echt de tijd om elkaar te leren kennen en de inhoudelijke match te maken.

Tijdens dit gesprek bespreken we ons arbeidsvoorwaardelijke bod en komen we tot een feitelijke arbeidsovereenkomst.

Voor je eerste werkdag ontvang je een duidelijke planning en zorgen we ervoor dat je effectief kunt starten aan je volgende ontwikkelfase bij Het Publieke Domein.

Nu je het onboardingsproces doorlopen hebt start je na de inventarisatie van jouw ambities, ervaring en expertise aan je eerste project bij een van onze opdrachtgevers binnen de publieke sector.

Heb je nog vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Het Publieke Domein plaatst flexibele ambtenaren op freelance- en detacheringsbasis binnen alle overheidssegmenten. Specifieke vakgebieden binnen onze expertise zijn Ruimtelijke Ordening, Sociaal Domein, Financiën en IT.

Als Zelfstandige Zonder Personeel of Freelance Interim Professional kun je door Het Publieke Domein bemiddeld worden, zodra je als ondernemer bij de Kamer van Koophandel geregistreerd bent. Wil je liever de zekerheid van een arbeidsovereenkomst én de voordelen van flexibel werken bij verschillende overheidsorganisaties? Dan is detachering de beste contractvorm.

Detachering via Het Publieke Domein biedt jou de mogelijkheid om vanuit de zekerheid van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, met behoud van het opgebouwde ABP-pensioen vanuit je vaste aanstelling bij Het Publieke Domein, te werken.

Het Publieke Domein hanteert de ‘Regeling Arbeidsvoorwaarden Het Publieke Domein’. Deze regeling is gelijkwaardig aan de Cao Gemeenten, inclusief IKB en ABP-pensioen. Dit maakt ons uniek in vergelijking met traditionele detacheringsbureaus die veelal de ABU, NBBU of eigen regeling volgen, wat leidt tot een pensioenbreuk en verlies van IKB.

Het Publieke Domein hanteert de ABP-pensioenregeling. Dit voorkomt dat je als ambtenaar een pensioenbreuk maakt bij een overstap naar ons als werkgever. Zo garanderen we je een goede transitie naar flexibel werken met de zekerheid van je vertrouwde pensioenregeling (en IKB).

Jazeker! Stuur je cv en begeleidende brief naar sollicitaties@hetpubliekedomein.nl en je wordt binnen 2 werkdagen gebeld door één van onze recruiters.

Via deze link kun je de contactgegevens van onze recruiters vinden en als je dat prettig vindt, direct communiceren via onze chat. We helpen je graag verder!

Solliciteer direct voor

Projectleider locatie- en gebiedsontwikkeling