Projectleider zorgcriminaliteit

WO
Regio Amersfoort
24
Ruimtelijk Domein

Over de opdracht

Korte beschrijving speelveld
Bureau RIEC is een samenwerkingsverband in de regio Midden-Nederland voor politie, 38 gemeenten, OM en belastingdienst en ondersteunt de partners bij een effectieve aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit (GOC). We zoeken een tijdelijke projectleider op de aanpak van zorgcriminaliteit omdat:
 • We zien dat criminele netwerken op allerlei manieren de zorg zijn binnengedrongen. Naast het onttrekken van zorggelden aan de sector misbruiken criminelen de zorg om criminele geldstromen te verhullen.
 • Criminelen zetten complexe en verhullende bedrijfsstructuren op om enerzijds publiek geld bestemd voor zorgbehoevenden te verduisteren en anderzijds om crimineel geld verdiend met onder meer grootschalige drugshandel wit te wassen.
Het gaat om een breed speelveld. Het is nodig om dit af te bakenen en focus aan te brengen, mede
vanuit een actiegerichte onderzoeksbenadering.
Je taken zijn:
 • In beeld brengen van het veld van zorgcriminaliteit in beeld, incl weeffouten in het systeem, de spelers en de stakeholders
 • Zorgen voor een goede afbakening inzake het veiligheidsdomein en het sociaal domein
 • Verbinden landelijke ontwikkeling aan een regionale en lokale aanpak, aangeven waar de regionale en lokale kansen liggen in concrete aangrijpingspunten, gebruik makend van wat landelijk en regionaal elders ontwikkeld is en wat er binnen de eenheid MNL concreet speelt
 • Aangeven wie van de partners voor wat aan zet is en zorgen voor een concrete vertaalslag naar (regionale en/of districtelijke) integrale stuurploegen en de operationele teams
 •  Opstellen van een uitvoeringsplan voor de periode 2025-2026
Jij hebt/bent:
 • Academisch werk- en denkniveau
 • Minimaal 7 jaar ervaring met projectmanagement en advieswerk in een soortgelijke omgeving (bij voorkeur op het terrein van de aanpak van ondermijning) en in staat om in korte tijd het speelveld te overzien en dit te vertalen in concrete producten.
 • Ruime ervaring, minimaal 3 recente opdrachten met actiegericht onderzoeken.
 • Minimaal 3 jaar ervaring met opdrachten in het veld van ondermijning en zorgcriminaliteit.
 • Kennis en (werk)ervaring in het RIEC-bestel.
 • Ervaring met (samen)werken in het sociaal domein
 • Kennis van en ervaring met de (on)mogelijkheden van informatiedelen tussen partners
 • In staat een breed terrein behapbaar te maken en te vertalen naar een concreet uitvoeringsplan
 • Aantoonbare kennis en werkervaring in samenwerkingsverbanden in de publieke sector
 
Verder ben je:
 • Analytisch
 • Organisatie sensitief en verbindend
 • Omgevingsbewust
 • Daadkrachtig
 

Het sollicitatieproces

Leuk dat je interesse hebt! Na jouw sollicitatie, zullen we binnen 3 werkdagen telefonisch contact opnemen voor een eerste kennismaking.

Tijdens deze eerste kennismaking verkennen we samen de vacature en de match met jouw achtergrond en ambities.

Nu dat we de potentiele match hebben verkend, duiken we samen de diepte in en nemen we echt de tijd om elkaar te leren kennen en de inhoudelijke match te maken.

Tijdens dit gesprek bespreken we ons arbeidsvoorwaardelijke bod en komen we tot een feitelijke arbeidsovereenkomst.

Voor je eerste werkdag ontvang je een duidelijke planning en zorgen we ervoor dat je effectief kunt starten aan je volgende ontwikkelfase bij Het Publieke Domein.

Nu je het onboardingsproces doorlopen hebt start je na de inventarisatie van jouw ambities, ervaring en expertise aan je eerste project bij een van onze opdrachtgevers binnen de publieke sector.

Heb je nog vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Het Publieke Domein plaatst flexibele ambtenaren op freelance- en detacheringsbasis binnen alle overheidssegmenten. Specifieke vakgebieden binnen onze expertise zijn Ruimtelijke Ordening, Sociaal Domein, Financiën en IT.

Als Zelfstandige Zonder Personeel of Freelance Interim Professional kun je door Het Publieke Domein bemiddeld worden, zodra je als ondernemer bij de Kamer van Koophandel geregistreerd bent. Wil je liever de zekerheid van een arbeidsovereenkomst én de voordelen van flexibel werken bij verschillende overheidsorganisaties? Dan is detachering de beste contractvorm.

Detachering via Het Publieke Domein biedt jou de mogelijkheid om vanuit de zekerheid van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, met behoud van het opgebouwde ABP-pensioen vanuit je vaste aanstelling bij Het Publieke Domein, te werken.

Het Publieke Domein hanteert de ‘Regeling Arbeidsvoorwaarden Het Publieke Domein’. Deze regeling is gelijkwaardig aan de Cao Gemeenten, inclusief IKB en ABP-pensioen. Dit maakt ons uniek in vergelijking met traditionele detacheringsbureaus die veelal de ABU, NBBU of eigen regeling volgen, wat leidt tot een pensioenbreuk en verlies van IKB.

Het Publieke Domein hanteert de ABP-pensioenregeling. Dit voorkomt dat je als ambtenaar een pensioenbreuk maakt bij een overstap naar ons als werkgever. Zo garanderen we je een goede transitie naar flexibel werken met de zekerheid van je vertrouwde pensioenregeling (en IKB).

Jazeker! Stuur je cv en begeleidende brief naar sollicitaties@hetpubliekedomein.nl en je wordt binnen 2 werkdagen gebeld door één van onze recruiters.

Via deze link kun je de contactgegevens van onze recruiters vinden en als je dat prettig vindt, direct communiceren via onze chat. We helpen je graag verder!

Solliciteer direct voor

Projectleider zorgcriminaliteit