Senior Jurist Omgevingswet

WO
's-Hertogenbosch
32
Juridische Zaken

Over de opdracht

Voor een organisatie in de provincie Brabant zijn we op zoek naar een Senior Jurist Omgevingswet.

Wat ga je doen als Senior Jurist Omgevingswet?

Als senior jurist adviseer je over de zwaardere en politiek gevoelige vergunningen en handhavingstrajecten die in het kader van de Omgevingswet door het bevoegd gezag worden verleend en gevoerd. Je stelt de verweerschriften op in het kader van de bezwaar- en beroepsprocedures en voert zelfstandig procedures bij de bezwaarschriftencommissie, rechtbank of Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State.
Je begeleidt samen met de hoofdjurist onze (medior-)juristen en ziet toe op de kwaliteit van hun werk en natuurlijk overleg je ook vaak met de vergunningverleners en handhavers. Je houdt wijzigingen in wetgeving en de jurisprudentie bij en maakt deze inzichtelijk en toepasbaar voor de organisatie.

Als senior jurist overzie je het gehele rechtsterrein van het milieurecht en natuurbeschermingsrecht. Politiek gevoelige zaken worden door jou begeleid en je zet de lijn uit voor het verloop van de procedures. Je doet in deze functie dus veel proceservaring op. Van jou wordt soms ook een bijdrage verwacht bij alle overige juridische vragen die voorbijkomen, zoals de Wet open overheid. Daarnaast houd je je bezig met juridische control en ben je in staat om de juridische know-how van team Juristen in begrijpelijke taal over te brengen aan collega’s, het management, onze deelnemers en ketenpartners. Jij kunt de juridische inbreng analyseren en het management hierover adviseren.

Kandidaatomschrijving

Onze ideale senior jurist heeft meerdere jaren juridische ervaring met werken in het omgevingsrecht, meer in het bijzonder in het milieurecht en het natuurbeschermingsrecht.

Je hebt aantoonbaar ruime ervaring met het voeren van bestuursrechtelijke procedures en het schrijven van verweerschriften. Verder heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling. Je bent een sterke persoonlijkheid die lijnen weet uit te zetten en richting kan bepalen. Je kunt goed samenwerken en hebt gevoel voor politieke verhoudingen. Verder heb je een flexibele instelling en ben je in staat om complexe dossiers af te handelen. Je hebt ervaring met het begeleiden van collega’s en je kunt hun sparringpartner zijn. Door je ervaring en persoonlijke eigenschappen straal je senioriteit uit.

Naast dit profiel is een afgeronde academische opleiding in de rechtsgeleerdheid een vereiste. Ervaring op het gebied van vergunningverlening en handhaving is noodzakelijk.

Kennis van het RO-recht is niet verplicht, maar wel een pre.

Eisen:

  • Minimaal een afgeronde WO opleiding op het gebied van rechtsgeleerdheid. Dit blijkt uit het CV.
  • Werkervaring milieurecht en natuurbeschermingsrecht.
  • Minimaal 4 jaar juridische werkervaring ( opgedaan in de afgelopen 7 jaar) in het milieurecht en het natuurbeschermingsrecht. Dit blijkt uit het CV.
  • Ervaring bestuursrechtelijke procedures.
  • Minimaal 4 jaar ervaring (opgedaan in de afgelopen 7 jaar) met het voeren van bestuursrechtelijke procedures en het schrijven van verweerschriften. Dit blijkt uit het CV.

Wensen:

  • Werkervaring met het milieurecht. Dit blijkt uit het CV.
  • Werkervaring op het gebied van het natuur(beschermings)recht. Dit blijkt uit het CV.
  • Ervaring met het voeren van bestuursrechtelijke procedures en het schrijven van verweerschriften. Dit blijkt uit het CV.
  • Kennis van het RO-recht. Dit blijkt uit het CV.
  • Minimaal 2 dagen per week op kantoor aanwezig, maar liefst meer dagen beschikbaar op kantoor.

Het sollicitatieproces

Leuk dat je interesse hebt! Na jouw sollicitatie, zullen we binnen 3 werkdagen telefonisch contact opnemen voor een eerste kennismaking.

Tijdens deze eerste kennismaking verkennen we samen de vacature en de match met jouw achtergrond en ambities.

Nu dat we de potentiele match hebben verkend, duiken we samen de diepte in en nemen we echt de tijd om elkaar te leren kennen en de inhoudelijke match te maken.

Tijdens dit gesprek bespreken we ons arbeidsvoorwaardelijke bod en komen we tot een feitelijke arbeidsovereenkomst.

Voor je eerste werkdag ontvang je een duidelijke planning en zorgen we ervoor dat je effectief kunt starten aan je volgende ontwikkelfase bij Het Publieke Domein.

Nu je het onboardingsproces doorlopen hebt start je na de inventarisatie van jouw ambities, ervaring en expertise aan je eerste project bij een van onze opdrachtgevers binnen de publieke sector.

Heb je nog vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Het Publieke Domein plaatst flexibele ambtenaren op freelance- en detacheringsbasis binnen alle overheidssegmenten. Specifieke vakgebieden binnen onze expertise zijn Ruimtelijke Ordening, Sociaal Domein, Financiën en IT.

Als Zelfstandige Zonder Personeel of Freelance Interim Professional kun je door Het Publieke Domein bemiddeld worden, zodra je als ondernemer bij de Kamer van Koophandel geregistreerd bent. Wil je liever de zekerheid van een arbeidsovereenkomst én de voordelen van flexibel werken bij verschillende overheidsorganisaties? Dan is detachering de beste contractvorm.

Detachering via Het Publieke Domein biedt jou de mogelijkheid om vanuit de zekerheid van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, met behoud van het opgebouwde ABP-pensioen vanuit je vaste aanstelling bij Het Publieke Domein, te werken.

Het Publieke Domein hanteert de ‘Regeling Arbeidsvoorwaarden Het Publieke Domein’. Deze regeling is gelijkwaardig aan de Cao Gemeenten, inclusief IKB en ABP-pensioen. Dit maakt ons uniek in vergelijking met traditionele detacheringsbureaus die veelal de ABU, NBBU of eigen regeling volgen, wat leidt tot een pensioenbreuk en verlies van IKB.

Het Publieke Domein hanteert de ABP-pensioenregeling. Dit voorkomt dat je als ambtenaar een pensioenbreuk maakt bij een overstap naar ons als werkgever. Zo garanderen we je een goede transitie naar flexibel werken met de zekerheid van je vertrouwde pensioenregeling (en IKB).

Jazeker! Stuur je cv en begeleidende brief naar sollicitaties@hetpubliekedomein.nl en je wordt binnen 2 werkdagen gebeld door één van onze recruiters.

Via deze link kun je de contactgegevens van onze recruiters vinden en als je dat prettig vindt, direct communiceren via onze chat. We helpen je graag verder!

Solliciteer direct voor

Senior Jurist Omgevingswet