WOO-regisseur

HBO
Oldebroek
24
Juridische Zaken

Over de opdracht

Voor een gemeente in de provincie Gelderland zijn wij op zoek naar een WOO-regisseur.

Hier ga je werken
Deze gemeente is volop in beweging! Met elkaar werken we aan een organisatie die aansluit bij de samenleving en de mogelijkheden van deze tijd. Samen werken aan een sterke en leefbare samenleving. Die samenleving geven we met elkaar vorm; inwoners en gemeente. Je krijgt de ruimte voor eigen initiatief en om eigen verantwoordelijkheid te nemen. We ondersteunen en faciliteren elkaar waar dat kan. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden Dienstverlenend, Eigenaarschap, Verbindend, Flexibiliteit en Vakbekwaam.
 
Het team
De functie van WOO-regisseur valt onder het cluster Juridische Zaken, dat verder bestaat uit twee juridisch adviseurs en een secretarieel medewerker commissie bezwaarschriften.
Vanwege de uitval van onze WOO-regisseur zijn we tijdelijke invulling van deze functie.

Dit ga je doen
Als Woo-regisseur ben jij de spil! Je treedt op als coördinator en behandelaar van Woo-verzoeken.
Als Woo-contactpersoon ben je het eerste aanspreekpunt bij een binnengekomen Woo-verzoek en onderneemt daarin direct actie. Zo zoek je uit of het Woo-verzoek in behandeling genomen gaat worden en wie daarbij betrokken moet zijn.
Zo nodig vraag je de informatievrager om het verzoek te specificeren of bespreekt, bij een omvangrijk verzoek, de wijze van afhandeling daarvan met de informatievrager.
Je signaleert eventuele problemen gedurende het proces van afhandeling en stuurt zo nodig bij.

Jij stuurt dit hele proces aan en voert taken uit zoals:
– besluiten of er sprake is van een actieve openbaarmakingsplicht, waarbij informatie in bepaalde categorieën openbaar gemaakt moet worden, of een passieve openbaarmakingsplicht: het op verzoek openbaar maken van publieke informatie;
– organiseren van interne overleggen rondom de afhandeling van het Woo-verzoek;
– (laten) inventariseren van informatie;
– anonimiseren van gegevens;
– informeren van het management en eventueel het college van B&W over stand van zaken van WOO-verzoeken;
– opstellen en versturen van brieven en besluiten;
– bewaken van termijnen;
– implementeren van de actieve openbaarmaking vanuit de Woo, samen met de collega’s van Juridische Zaken.
 
Daarnaast draag jij zorg voor de verdere ontwikkeling, implementatie en kennisvergroting van de Woo binnen onze organisatie. Je stelt heldere kaders op voor de afhandeling van een Woo-verzoek, ondersteunt, faciliteert en adviseert intern betrokkenen gedurende het gehele Woo-proces en voert continu verbeteringen door in dit proces. Daarnaast communiceer en informeer je actief over de Woo door onder meer het verzorgen van interne kennissessies.

Ook ben je voorzitter van het nieuw te vormen multidisciplinaire Woo-overleg. En in geval van een bezwaar- of beroepsprocedure, vertegenwoordig je de gemeente tijdens de zitting en verzorg je het verweerschrift.

Eisen
– Afgeronde HBO opleiding rechten;
– Minimaal een half jaar ervaring opgedaan in de afgelopen 3 jaar in een opdracht met vergelijkbare inhoud (WOO of voorganger: WOB), bij een gemeente;
– Aantoonbare kennis en ervaring van de Awb en aanverwante wetgeving;
– Aantoonbare ervaring in het omgaan met bestuurlijke gevoeligheid;
– Aantoonbare ervaring met het werken met een Zaaksysteem.

Competenties
– Analytisch vermogen;
– Organisatorische vaardigheden;
– Overtuigingskracht;
– Accuratesse;
– Communicatieve vaardigheden;
– Teamplayer

Het sollicitatieproces

Leuk dat je interesse hebt! Na jouw sollicitatie, zullen we binnen 3 werkdagen telefonisch contact opnemen voor een eerste kennismaking.

Tijdens deze eerste kennismaking verkennen we samen de vacature en de match met jouw achtergrond en ambities.

Nu dat we de potentiele match hebben verkend, duiken we samen de diepte in en nemen we echt de tijd om elkaar te leren kennen en de inhoudelijke match te maken.

Tijdens dit gesprek bespreken we ons arbeidsvoorwaardelijke bod en komen we tot een feitelijke arbeidsovereenkomst.

Voor je eerste werkdag ontvang je een duidelijke planning en zorgen we ervoor dat je effectief kunt starten aan je volgende ontwikkelfase bij Het Publieke Domein.

Nu je het onboardingsproces doorlopen hebt start je na de inventarisatie van jouw ambities, ervaring en expertise aan je eerste project bij een van onze opdrachtgevers binnen de publieke sector.

Heb je nog vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Het Publieke Domein plaatst flexibele ambtenaren op freelance- en detacheringsbasis binnen alle overheidssegmenten. Specifieke vakgebieden binnen onze expertise zijn Ruimtelijke Ordening, Sociaal Domein, Financiën en IT.

Als Zelfstandige Zonder Personeel of Freelance Interim Professional kun je door Het Publieke Domein bemiddeld worden, zodra je als ondernemer bij de Kamer van Koophandel geregistreerd bent. Wil je liever de zekerheid van een arbeidsovereenkomst én de voordelen van flexibel werken bij verschillende overheidsorganisaties? Dan is detachering de beste contractvorm.

Detachering via Het Publieke Domein biedt jou de mogelijkheid om vanuit de zekerheid van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, met behoud van het opgebouwde ABP-pensioen vanuit je vaste aanstelling bij Het Publieke Domein, te werken.

Het Publieke Domein hanteert de ‘Regeling Arbeidsvoorwaarden Het Publieke Domein’. Deze regeling is gelijkwaardig aan de Cao Gemeenten, inclusief IKB en ABP-pensioen. Dit maakt ons uniek in vergelijking met traditionele detacheringsbureaus die veelal de ABU, NBBU of eigen regeling volgen, wat leidt tot een pensioenbreuk en verlies van IKB.

Het Publieke Domein hanteert de ABP-pensioenregeling. Dit voorkomt dat je als ambtenaar een pensioenbreuk maakt bij een overstap naar ons als werkgever. Zo garanderen we je een goede transitie naar flexibel werken met de zekerheid van je vertrouwde pensioenregeling (en IKB).

Jazeker! Stuur je cv en begeleidende brief naar sollicitaties@hetpubliekedomein.nl en je wordt binnen 2 werkdagen gebeld door één van onze recruiters.

Via deze link kun je de contactgegevens van onze recruiters vinden en als je dat prettig vindt, direct communiceren via onze chat. We helpen je graag verder!

Solliciteer direct voor

WOO-regisseur