Weer fluitend naar het werk

Maar liefst 10% van de gemeenteambtenaren heeft ’s ochtends weinig zin om te werken. Dat ontnuchterende percentage komt uit een recent onderzoek van het A&O fonds Gemeenten en het Werkonderzoek van Binnenlandse Zaken. Daarnaast voelt een klein, maar significant deel van ambtenaren zich niet gewaardeerd of emotioneel betrokken bij hun organisatie. Ook blijkt dat oudere werknemers over het algemeen minder tevreden zijn met de organisatie waarvoor ze werken dan jongere collega’s.

Een mogelijke verklaring voor dit verschil is dat jongere werknemers vaak met veel energie, ambitie en soms idealisme hun carrière starten. Die frisse blik kan bijdragen aan een hogere werktevredenheid en betrokkenheid. Oudere werknemers, die wellicht al langere tijd op dezelfde plek werken, kunnen daarentegen een afname in energie en motivatie ervaren. De routine van de werkzaamheden en een mogelijk gevoel van stagnatie in professionele groei of verandering kunnen hun perceptie van hun werk en organisatie beïnvloeden. Dat is natuurlijk zonde, want je gunt iedereen een werkplek, een opdracht of omgeving waar hij of zij fluitend van opstaat.

‘De flexibele ambtenaar’ biedt perspectief

‘De flexibele ambtenaar’ van Het Publieke Domein biedt een oplossing. We bieden ambtenaren namelijk de mogelijkheid hun expertise en vaardigheden in te zetten op diverse plekken en binnen verschillende overheidsinstanties. Bij Het Publieke Domein willen we talent namelijk behouden voor de publieke zaak en we zijn ervan overtuigd dat afwisseling, en worden ingezet op plaatsen waar behoefte is aan jouw vaardigheden en ervaring, werk leuker maakt. En je bijdrage aan de publieke sector groter.

Meer dynamiek tegen vertrouwde voorwaarden

De flexibele ambtenaar krijgt bij ons namelijk de kans om te werken aan uiteenlopende en uitdagende projecten, terwijl hij of zij de zekerheid van een vast contract behoudt, inclusief een aantrekkelijk salaris en pensioenopbouw bij het ABP. Zo werkt een ambtenaar dus met de zekerheid die hij of zij gewend is, maar met een nieuwe dynamiek. Routine maakt plaats voor uitdagingen, meer waardering en een grotere impact.

Positieve impact op gemeentelijke effectiviteit

Door te kiezen voor flexibiliteit en diversiteit in werkzaamheden, vinden gemeenteambtenaren nieuwe energie en perspectieven in hun carrière. Dat biedt trouwens niet alleen voordelen voor de individuele ambtenaar, maar draagt ook bij aan de effectiviteit van de werkgever. Want gemotiveerde, enthousiaste ambtenaren zijn natuurlijk productiever dan hun collega’s die ’s ochtends met tegenzin in de auto naar hun werk stappen. En iedere % die dat doet, is er natuurlijk 1 teveel.

Verder praten?

Wil je meer weten over ‘de flexibele ambtenaar’, laat dan hier je contactgegevens achter en we nemen snel contact met je op.

Deel dit artikel: